Впроваджуємо сучасні технології в оселі економних господарів. Дізнайтеся про нові системи опаленння більше!

Критерії вибору твердопаливного котла

Твердопаливне обладнання для забезпечення будівлі теплом і гарячою водою останнім часом особливо затребувані в нашій країні. Котли українського виробництва дозволяють економити електроенергію і газ, не завдають шкоди навколишньому середовищу і є абсолютно безпечними в експлуатації. Виробники твердопаливних котлів вдосконалюють свою продукцію і розробляють нові модифікації, засновані на інноваційних технологіях згоряння палива. Серед величезного розмаїття котельних установок не так просто вибрати підходящий варіант. На що орієнтуватися у виборі? Чому приділити підвищену увагу? Як знайти оптимальне співвідношення між функціональністю і вартістю обладнання? На всі ці питання ви знайдете відповіді в цій статті.

Види твердопаливних котлів

За принципом роботи твердопаливні котли поділяються на декілька категорій:

Класичні котли – обладнання, що працює за принципом звичайного полум'яного горіння.

Піролізні газогенераторні котли – установки підвищеної екологічної безпеки, що спалюють паливо в закритому безкисневому середовищі.

Котли тривалого горіння – обладнання, яке не потребує дозавантаження палива до 2-4 діб.

Автоматичні котли – установки, оснащені автоматичною системою подачі палива і видалення золи.

Критерії вибору твердопаливного котла

Співвідношення маси і потужності котла. У середньому, даний параметр для сталевих котлів становить 7-12 кг/кВт, для чавунних – 10-13 кг/кВт. Сталеві установки легше чавунних – це позитивним чином позначається на трудомісткості транспортування та монтажу обладнання. Обирайте котел, потужність якого відповідає опалювальної площі. Максимальна площа приміщення, на яку розраховане устаткування, вказана в технічних характеристиках.

Вид палива. Вибираючи твердопаливний котел, треба заздалегідь визначитися з тим, яке паливо буде використовуватися. Від цього залежать конструктивні особливості деяких котельних установок. Наприклад, завантажувальна камера чавунного обладнання, що працює на дровах, оснащується спеціальними вікном для зручного завантаження повнорозмірних полін. У випадку зі сталевими котлами, навпаки, вид палива ніяк не позначається на конструктивних особливостях завантажувальних камер.

Час роботи від одного завантаження. Цей критерій необхідно розглядати в комплексі з іншим параметром – обсягом завантаження палива. Чим менше корисний об'єм завантажувальної камери, тим частіше доведеться завантажувати паливний матеріал. Сучасні котли оснащуються верхнім шлюзом, завдяки чому забезпечується зручність завантаження палива і максимально повне використання корисного простору топки. Установки з боковим завантаженням позбавлені цієї переваги: щоб заповнити камеру, треба витратити набагато більше зусиль і часу. Також слід мати на увазі, що інтервал завантаження котла може змінюватися в залежності від налаштувань теплопродуктивності.

Коефіцієнт корисної дії. ККД сталевого котла вище, ніж чавунного. Однак чавунні котельні установки мають інші переваги – вони набагато повільніше остигають.

Термін експлуатації. Для твердопаливних котлів різних модифікацій середній гарантійний термін експлуатації складає 10 років. Однак за фактом таке обладнання служить набагато довше. Єдине, що загрожує котлу після десяти років роботи – моральне старіння. Важливо пам'ятати: при правильній експлуатації котел прослужить кілька десятків років.

Зручність обслуговування. Газогенераторний піролізний котел необхідно завантажувати паливом кілька разів на день. Обладнання тривалого горіння може працювати без дозавантаження кілька днів. Від того, наскільки зручно виконується завантаження, залежить загальна ефективність роботи системи. Тому варто обирати котельні установки з ергономічними дверцятами, розташованими в легкодоступних місцях.

Ступінь захисту від перегріву. Якісний котел повинен бути захищений від критичного підвищення температури на поверхні - це захистить користувача від опіків. Добре з цим завданням справляється високотемпературна керамічна футерівка.

Наявність варильної поверхні. Це дуже корисна функція, яка перетворює опалювальний котел в засіб для розігрівання та приготування їжі. Варильна панель служить альтернативою газовій або електричній плиті в заміських будинках і на дачах.

Вартість обладнання. Ціна котлів безпосередньо залежить від якості матеріалів і технологій, які застосовуються при його виготовленні. В цьому питанні не варто економити. Дешеві підробки не прослужать довго і не зможуть забезпечити необхідний рівень безпеки. Вибирайте твердопаливне опалювальне обладнання від перевіреного виробника.

При виборі твердопаливного котла слід проаналізувати безліч важливих факторів, врахувати цілий комплекс нюансів. Ми рекомендуємо перед покупкою проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем нашої компанії. Тільки професійний підхід дозволить обрати обладнання, яке гарантовано прослужить кілька десятків років.

Наша продукція

ІННОВАЦІЯ

Купити твердопаливний котел PyromedPYROMED

PYROMED – високоэфективна та безпечна установка для утилізації медичних відходів. Унікальні технології, технічні і конструктивні рішення, розроблені спеціалістами компанії ТОВ "ЕКО-ЮЕЙ"

Більше

ІННОВАЦІЯ

Твердопаливний пальник для котеленьPYROLIFE ТГ-2

Теплогенераторы PYROLIFE ТГ-2 використовуються в ході реконструкції котелень для оснащення водогрійних та парових котлів різних модифікацій.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Газогенераторний утилізаційний котелPYROLIFE КТУ-30

Газогенераторний утилізаційний котел PYROLIFE КТУ-30 – це найкращий засіб реальної економії на опаленні, гарячому водопостачанні та газопостачанні.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Твердопаливний утилізаційний котелPYROLIFE КТУ-200

Твердопаливний утилізаційний котел PYROLIFE КТУ-200 – це екологічно чисте піролізне обладнання, призначене для опалення приміщень та нагрівання води в системі гарячого водопостачання.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Піролізна піч для опаленняPYROLIFE УПМ-01

Побутова піролізна піч PYROLIFE УПМ-01 призначена для опалення приміщень площею до 300 квадратних метрів за умови наявності теплоізоляції. Головна перевага обладнання – прискорений прогрів приміщення

Більше

ІННОВАЦІЯ

PYROLIFE КТУД-30

Газогенераторний дров’яний утилізаційний котел PYROLIFE КТУД-30 – це піролізний котел адаптований для використання дров в якості основного виду палива.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Баня PYROLIFE

Справжня баня «по-чорному» по новій технології. Піч кам’янка PYROLIFE дає можливість відчути користь натуральної деревини та силу розкалених каменів.

Більше