Впроваджуємо сучасні технології в оселі економних господарів. Дізнайтеся про нові системи опаленння більше!

Які бувають котли

Твердопаливні котли можна поділити на:

1.Піролізного та традиційного горіння

В традиційних твердопаливних котлах просто згорає паливо. Коефіцієнт корисної дії – 70-80%, тривалість горіння 3-6 годин, без акумуляційної ємкості. При підключенні акумуляційної ємкості тривалість між докладанням палива можна збільшити до 10 годин. Чистити такий котел потрібно 1 раз в три в дні, якщо в якості палива використовується дрова та кожен день, якщо палити вугіллям.

2.Піролізні твердопаливні котли

Це котли зворотного горіння з двома камерами згорання. У першій камері відбувається первинне горіння при штучному дефіциті кисню, який запускає процес піролізу і генерації синтез-газу. Друга камера призначена для догорання цього самого синтез-газу, що дозволяє значно збільшити час роботи котла на одній закладці дров. Конструкція і принцип роботи дозволяють підтримувати тривалість горіння 6-10 годин. ККД перевищує 90%.

Особливості піроліз них твердопаливних котлів:

-Екологічно чисте спалювання

-Спалювання сировини с вологістю до 75%

-Одночасне спалювання сипучих і кускових відходів деревини

-Просте і зручне завантаження палива з можливістю дозагрузки в процесі горіння

-Вдвічі нижчі витрати на опалення поріняно з твердопаливними традиційними котлами

3.Пелетні твердопаливні котли

Призначені для роботи на пресованій або гранульованій деревині, тобто на пеллетах. Такі котли доповнюються спеціальним бункером для пелет, з якого паливо автоматично подається в топку за допомогою шнека. При цьому процес розпалювання самого котла також відбувається в автоматичному режимі. Таким чином, процес горіння підтримується без участі людини і залежить тільки від необхідної кількості пелет в бункері і його ємності. Завдяки сучасним технологіям, пелетні котли в певних випадках можуть бути оснащені системою пневматичної подачі палива. Головною їхньою перевагою стане можливість завантажити пелети в сховище один раз за опалювальний сезон, після чого весь процес вироблення тепла відбуватиметься автоматично. Недоліком можна назвати неможливість використовувати для спалювання інші види палива.

4.Твердопаливні котли тривалого горіння

Призначені для роботи на дровах і тирсі, хоча існують модифікації, що працюють на вугіллі і суміші торфу, дров та вугілля. Найважливіша характеристика таких котлів - час горіння однієї закладки деревини від 12 годин до двох днів. Такий ефект досягається за рахунок особливої конструкції камери згоряння, в якій процес горіння йде зверху-вниз, а саме паливо повільно тліє. Перевагою стає і кількість палива, яку можна одноразово завантажити в котел тривалого горіння - а це близько 50 кг. Крім усього перерахованого вище, котли тривалого горіння мають здатність працювати на різних видах палива, таких як дрова різних розмірів, торф, брикети, вугілля, тирса, і тріски.

Наша продукція

ІННОВАЦІЯ

Піролізна піч для опаленняPYROLIFE УПМ-01

Побутова піролізна піч PYROLIFE УПМ-01 призначена для опалення приміщень площею до 300 квадратних метрів за умови наявності теплоізоляції. Головна перевага обладнання – прискорений прогрів приміщення

Більше

ІННОВАЦІЯ

Твердопаливний пальник для котеленьPYROLIFE ТГ-2

Теплогенераторы PYROLIFE ТГ-2 використовуються в ході реконструкції котелень для оснащення водогрійних та парових котлів різних модифікацій.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Баня PYROLIFE

Справжня баня «по-чорному» по новій технології. Піч кам’янка PYROLIFE дає можливість відчути користь натуральної деревини та силу розкалених каменів.

Більше

ІННОВАЦІЯ

PYROLIFE КТУД-30

Газогенераторний дров’яний утилізаційний котел PYROLIFE КТУД-30 – це піролізний котел адаптований для використання дров в якості основного виду палива.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Твердопаливний утилізаційний котелPYROLIFE КТУ-200

Твердопаливний утилізаційний котел PYROLIFE КТУ-200 – це екологічно чисте піролізне обладнання, призначене для опалення приміщень та нагрівання води в системі гарячого водопостачання.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Газогенераторний утилізаційний котелPYROLIFE КТУ-30

Газогенераторний утилізаційний котел PYROLIFE КТУ-30 – це найкращий засіб реальної економії на опаленні, гарячому водопостачанні та газопостачанні.

Більше

ІННОВАЦІЯ

Купити твердопаливний котел PyromedPYROMED

PYROMED – високоэфективна та безпечна установка для утилізації медичних відходів. Унікальні технології, технічні і конструктивні рішення, розроблені спеціалістами компанії ТОВ "ЕКО-ЮЕЙ"

Більше